Bolničarka upozorila na hranu koju nikada ne daje svojoj djeci: “Uzrokuje gušenje”

Bolničarka i majka troje djece Nikki Jurcutz na svom Instagram profilu Tiny Hearts Education redovito objavljuje savjete i upozorenja za roditelje, a mnogi od njih tiču se sigurnosti djece.

Nedavno je objavila video o hrani koju nikada ne daje svojoj djeci jer, kako kaže, određene namirnice predstavljaju velik rizik od gušenja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tiny Hearts (@tinyheartseducation)

”Kao bolničarka imala sam prilike vidjeti mnogo slučajeva gušenja kod djece. Mnogi od njih bili su mališani ne stariji od tri ili četiri godine. Naime, nisu sve namirnice iste. Neke zbog svog oblika, teksture i veličine predstavljaju mnogo veći rizik od gušenja. Upravo su zbog toga na mom popisu hrane koju ne dajem djeci sve dok ne navrše pet godina, kada će imati sve potrebne zube te biti razvojno sposobna žvakati i gutati tu hranu”, napisala je u opisu videa.

Namirnice za koje tvrdi da roditelji nikada ne bi trebali davati maloj djeci su kokice, bomboni, orašasti plodovi i žvakaće gume. (Index.hr)

The post Bolničarka upozorila na hranu koju nikada ne daje svojoj djeci: “Uzrokuje gušenje” appeared first on Hanuma.ba.