Bolji uslovi radnicima i pacijentima: Nedžad Paloš, vlasnik Robne kuće CENTAR, uručio vrijednu donaciju za Službu Hitne pomoći kalesijskog Doma zdravlja

Poznati kalesijski privrednik Nedžad Paloš, vlasnik Robne kuće CENTAR (Dubnica-Kalesija), je godinama unazad nebrojeno puta pokazao svoju humanost kroz razne društvene angažmane.
Vjerovatno bi nam trebalo duže vremena da pobrojimo brojne projekte, ali svakako da ćemo pomenuti svježije, i ono o čemu je javnost informisana proteklih mjeseci.
Naime, divlju deponiju na području općine Kalesija je svojim zalaganjem pretvorio u veliki dječiji park sa brojnim sadržajima, koji posjećuju i djeca iz drugih općina/gradova. Nedano je bila i donacija za MSŠ Kalesija u vrijednosti 10.000 KM, gdje su donirani kompjuteri i CNC mašina, kako bi učenici ove škole imali priliku za praktičnu nastavu u školi.

Ovih dana Nedžad Paloš je uručio vrijednu donaciju za JZU Dom zdravlja Kalesija, tačnije za Službu hitne pomoći.
Svjedoci smo da ova ustanova proteklih godina “preživljava”, a prema riječima Paloša – uposlenici Hitne pomoći su uprkos lošim uslovima rada svijetla tačka ove ustanove, te svakodnevno stoje na raspolaganju građanima, kako za usluge u sklopu zgrade Doma zdravlja tako i svakdnevnim izlascima i intervencijama na terenu.

Tako je u Hitnu pomoć ove sedmice iz “Centra” stigla donacija u vidu potrebne opreme, gdje je zamjenjena stara i dotrajala.

  • Dva visoka ormara, dva niska ormara, stolovi i stolice, frižider, garnitura sastolom, 6 kreveta za pacijente, postolje za kisik, fotelja, sitni inventar (čaše, šolje…) – dio su nove opreme u Hitnoj pomoći JZU Dom zdravlja Kalesija.

Ova donacija ne samo da će pomoći uposlenicima i olakšati i poboljšati kvalitet boravka na radnom mjestu, nego koristi i pacijentima.

“Još dok smo unosili opremu zatrebao je kisik za našeg starijeg sugrađanina. Ranije su se boce nosale, a sada smo obezbijedili postolje sa kojim se lakše, brže i efikasnije izvšri radnja, te pacijent brže dobija uslugu” – govori Paloš.

  • “Uposlenici Hitne pomoći ne samo da rade svoj posao dobro, oni često rizikuju i svoje živote. Zaslužuju bolji tretman, i ovo je skroman vid pomoći. Radili su i boravili u zaista lošim prostorijama.
    Na ovome se neće završiti.
    Pri unošenju nove opreme informisani smo o stanju prostorija u kojima odmaraju vozači Hitne. Naredni potez će biti uređenje tih prostorija.
    Svakome od nas mogu zatrebati medicinari i ljekari Hitne, naravno i vozači, te je važno da imaju uslove za rad ali i za kvalitetan odmor” – poručio je Nedžad Paloš.

(NKP.ba)