BKC Kalesija: Promovisane Knjige “Genocidna Namjera-Bratunac 1992. I,II,III”

U sali BKC “Alija Izetbegović” Kalesija 15.02.2024. godine, održana je promocija knjiga “GENOCIDNA NAMJERA – BRATUNAC 1992. I, II, III” autora Ramiza Salkića. Na promociji pored autora govorili su glavni imam MIZ Bratunac Elvir ef. Hodžić, prof. dr. Izet Šabotić, izvršni direktor Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla, te Fahrudin Sinanović, književnik, novinar i direktor JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

„Genocidna namjera Bratunac 1992“ autora mr. Ramiza Salkića ima za cilj da sveobuhvatno prikaže zločine počinjene nad Bošnjacima Bratunca tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. U ukupno sedam izdanja planirano je da budu opisni događaji tokom oružanog progona Bošnjaka Bratunca prije svega kroz izjave preživjelih svjedoka.
Prva knjiga donosi prikaz dešavanja u naseljima Hranča, Repovac i Borkovac početkom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Autor Ramiz Salkić istakao da mu je posebno drago što su promociji prisustvovali mladi posjetioci, jer je bitno da se ove priče prenose na mlađe naraštaje, kako se ne bi zaboravilo.

Također pogledajte

Općinski načelnik Sead Džafić održao je danas sastanak sa predsjednikom Vijeća MZ Vukovije Gornje Sejfom …

The post BKC Kalesija: Promovisane Knjige “Genocidna Namjera-Bratunac 1992. I,II,III” appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba

Drugi čitaju:

Izvor https://tkportal.ba/