Benjamin dobio stipendiju, prodajom čaja skupljao novac za žrtve zemljotresa

Dječak Benjamin Mehanović, koji je svojim nesebičnim zalaganjem i prodajom čaja na ulici prikupio značajna sredstva i uplatio ih za pomoć žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji, danas je dobio stipendiju koju mu je dodijelila Fondacija za razvoj obrazovanja u Sarajevu.

Nakon prigodne svečanosti u kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) Benjamin je rekao da se raduje stipendiji, te da je uvijek tu da pomogne.

Foto: Harun Muminović/ Fena

– Volio bih da budem student medicine jer volim da pomažem ljudima – rekao je Banjamin.

Nakon što je sa majkom gledao televiziju i potresne scene iz Turske i Sirije nakon zemljotresa, 12-godišnji Benjamin je došao na ideju da napravi svoj štand u sarajevskom naselju Dobrinja gdje je prodavao čaj i sakupljao novac kako bi pomogao žrtvama zemljotresa.

Foto: Harun Muminović/ Fena

Benjaminov otac Edin Mehanović je rekao da je prijatno iznenađen stipendijom, te da je cijela porodica ponosna zbog Banjeminovog gesta i da su ga svi podržali u njegovom nastojanju da pomogne žrtvama zemljotresa.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1628534429470-0’); });

– To je za njega veliko. Benjamin ima 12 godina, ali brzo će proći vrijeme kada će on pohađati fakultet. Ponosni smo na njega – istakao je Edin Mehanović.

Vijest Benjamin dobio stipendiju, prodajom čaja skupljao novac za žrtve zemljotresa se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.