Belmir Alić, mladić porijeklom iz BiH, poginuo u stravičnoj nesreći u Virdžiniji

Belmir Alić, 22-godišnjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine, poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju, 19. decembra, dogodila u Virdžiniji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema pisanju tamošnjih medija, automobil Nissan kojim je upravljao Alić u jednom trenutku je skrenuo s ceste u lijevu stranu i udario u bankinu. U trenutku kada je nesretni mladić pokušao izaći iz svog smrskanog vozila, na njega je naletjelo drugo vozilo i udarilo ga.

Odbačen je na sredinu ceste, a potom ga je pregazio treći automobil koji je nailazio. Preminuo je na licu mjesta.

Kako prenose lokalni portali, vozačica prvog automobila koji je udario Alića, 22-godišnjakinja iz Ričmonda, prošla je s lakšim povredama, dok vozač drugog automobila koji je udario nesretnog mladića dok je ležao na cesti, nije povrijeđen.

Policija istražuje okolnosti pod kojima je došlo do ove nesreće.

U objavi o smrti, iz džemata u Ričmondu na svojoj Facebook stranici navode da će dženaza stradalom mladiću biti obavljena u četvrtak, 23. decembra, na tamošnjem mezarju.

Iza Belmira Alića ostali su ožalošćeni roditelji Bedrija i Revda te sestra Amina. Prema dostupnim informacijama, porodica Alić je iz Srebrenice. prenosi “Avaz“.

Izvor: haber.ba