Baldo saslušan: Bio s Kovačevićem i Đukanovićem u kafani, ali…

Emilio Baldo, osumnjičen za ubistvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića, negirao je, tokom saslušanja u Tužilaštvu u Banjoj Luci da ima ikakve veze sa cijelim ovim slučajem.

Baldo će tokom večeri biti prebačen u Okružni sud, gdje će postupajući sudija sutra odlučiti da li će mu odrediti pritvor ili ne, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Baldo je, prema Vaskovićevom izvoru, izjavio da je na dan ubistva bio sa Željkom Kovačevićem i Benedijem Đukanovićem u kafeu “Pink” u periodu od 20-21 sat, nakon čega su se, prema njegovim riječima, razišli.

On tvrdi da ima alibi.

Još je rekao da je sa Kovačevićem, koji je ubijen prilikom napada na Krunića i pratnju, bio prijatelj, a da Đukanovića površno poznaje. Vasković je objavio i cijeli zapisnik sa saslušanja…

Braća Ćulum i Milanović pušteni iz pritvora, za Balda zatražen pritvor

MUP RS-a danas je saopćio da je podnio izvještaj protiv Balda, Kovačevića i Đukanovića za likvidaciju Krunića i Pavlovića i teško ranjavanje Ilića.

Vijest Baldo saslušan: Bio s Kovačevićem i Đukanovićem u kafani, ali… se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba