Bakir Izetbegović izabran za počasnog građanina Kalesije

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija podržana je inicijativa načelnika Seada Džafića, kojom je Bakir Izetbegović, predsjednik Strankedemokratske akcije, proglašen počasnim građaninom.

“Uzimajući u obzir da je Kalesija prvi oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini, te ove godine obilježavamo 30. godišnjicu od oslobođenja Kalesije, smatramo da se titula počasnog građanina treba dodijeliti Bakiru Izetbegoviću zbog njegovog dugogodišnjeg političkog i javnog rada na očuvanju sjećanja, te zaštiti i afirmaciji tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Status počasnog građanina Kalesije Bakir Izetbegović je zavrijedio i svojim političkim djelovanjem usmjerenim ka ostvarivanju ravnomjernog razvoja svih dijelova Bosne i Hercegovine i stimuliranju realizacije programa podrške povratku i privrednom razvoju, koje su finansirali viši nivoi vlasti. To je značajno doprinijelo i unaprjeđenju kvaliteta života u našoj općini”, izjavio je općinski načelnik Sead Džafić za Fenu.

Za ovaj prijedlog je glasalo 18 vijećnika, a opozicija smatra da se radi o dodvoravanju lokalne SDA i općinskog načelnika Seada Džafića koji je iz NLB-a prešao u ovu stranku.

Podsjećamo, iz SDP-a Kalesija su predlagače pitali čime je to Bakir Izetbegović zadužio građane Kalesije, a ovaj potez su nazvali moralnim dnom i neviđenim bezobrazlukom.