Armin Hodžić izabran za predsjednika OO DF Kalesija

U Kalesiji, 21.01.2024. godine održan je sastanak OO DF Kalesija koji je okupio predstavnike mjesnih odbora sa područja opštine Kalesija kao i predstavnike mladih.

Cilj sastanka je bio razgovor o aktuelnoj političkoj situaciji kao i postizanje zajedničkog razumijevanja i saradnje.

Tokom sastanka, prisutni su raspravljali o temama koje su važne za građane općine Kalesija i položaju mladih.

Među istaknutim temama bila je i diskusija u vezi odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine gdje su se iznijeli prijedlozi djelovanja Demokratske fronte u narednom periodu, što ukazuje na važnost samog sastanka i potrebu za daljim zajedničkim djelovanjem. Učesnici sastanka su izrazili spremnost za daljnje dijaloge i zajedničko djelovanje kako bi se ostvarile pozitivne promjene u vezi odlaska mladih.

Prije zvaničnog dijela sastanka upriličeno je svečani prijem novih članova koji su prepoznali iskrenost i zalaganje Demokratske fronte kao i iskrenost i zalaganje predsjednika Željka Komšića u očuvanju države Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, na sastanku OO DF Kalesija je doneseno nekoliko odluka i zaključaka:

– Izabrano je predsjedništvo OO DF Kalesija (Armin Hodžić-predsjednik, Damir Bajrić, Sadija Čanić, Admir Hasanović, Hamdija Smajić, Semir Musić, Omar Hamzić, Emrah Mujanović, Mirela Sakić, Sahbudin Rančić)

– Imenovan sekretar OO DF Kalesija (Sadija Čanić)

– Imenovan predsjednik Foruma mladih OO DF Kalesija (Omar Hamzić)

– Opštinski odbor je zadužio Predsjedništvo OO DF Kalesija da do sljedećeg sastanka sačini programske ciljeve koji će biti prezentovani na sjednici OO DF Kalesija.

(Izvor: Demokratska fronta Željko Komšić Kalesija)