8 najmodernijih frizura ovog ljeta

Bez obzira da li želite ravnu, kovrdžavu ili talasastu frizuru – sljedeće ljetne frizure veoma su popularne te ih možete isprobati prilikom sljedeće posjete frizeru.

Elegantni lob


Često ćete čuti kako se nešto duža paž frizura naziva i lob, a istanjeni vrhovi ovog loba pružaju ravnoj kosi neprikosnovenu teksturu i eleganciju.

Kovrdžave šiške


Ah, žene koje imaju ravnu kosu voljele bi da imaju prirodno kovrdžavu i obrnuto. Međutim, ako ipak imate kovrdžavu kosu, to ne znači da ne možete imati i šiške – ova frizura je dokaz za to!

Savršena srednja dužina


Kosa srednje dužine obično je i najzahvalnija, kako zbog održavanja tako i zbog mnoštva frizura koje se mogu napraviti zahvaljujući njenoj dužini. Ova frizura srednje dužine ima nešto deblje vrhove, a koji joj daju teksturu.

Asimetrični paž


Bez obzira o kojem pažu se radi, riječ je o veoma popularnoj frizuri. Ove sezone, asimetrični paž i dalje je jedna od najpoželjnijih i najopularnijih ljetnih frizura, jer je idealna za sve prilike.

Najdraža prijateljica


Ova moderna verzija frizure, koja je proslavila Dženifer Aniston u seriji “Prijatelji”, malo je duža, ali i dalje ima karakteristične stepenaste vrhove.

Stepenaste šiške


Mada ih često ljeti i izbjegavamo, šiške su ipak često zaslužne za veoma moderan cjelokupni stajling. Stepenaste šiške, u kombinaciji sa dužom paž frizurom, odlična su ideja za dame koje imaju gustu kosu.

Stepenasti lob


Naravno, paž frizura, bilo da je riječ o kraćoj ili dužoj, ne mora se uvijek odlikovati jednom dužinom. Štaviše, duža stepenasta paž frizura dovoljno je duga da se može zavezati u rep.

Centralni razdjeljak


Pažljivo definisan razdjeljak u sredini, iz kojeg se pružaju stepenasto ošišane lokne, idealna je frizura za dame sa kovrdžavom kosom.

Autor: minimagazin.info