5 najboljih frizura za žene u četrdesetima

U posljednje vrijeme se može čuti kako su četrdesete nove dvadesete. Uz dužno poštovanje, zaista se ne slažemo!

Žena u četrdesetima je ostvarena, samouvjerena, seksipilna i zašto bi se uopšte htjela vraćati dvadeset godina unazad? Shodno tome, donosimo i frizure koje vam mogu pomoći da izgledate još zanosnije i seksipilnije.

Kratka


Ona je odlična, jer kombinuje seksipil i sportski duh. Ključ leži u tome da ne upotrebljavate previše proizvoda za stajling. Izbjegavajte gelove i pjene koji kosu čine krutom te umjesto njih koristite kreme. Ako razmišljate o kratkoj frizuri, prvo uzmite u obzir karakteristike lica. Ako ste oduvijek mrzili svoj nos, vjerovatno vam se neće svidjeti pažnja koju kratka kosa privlači na njega. S druge strane, ona će definitivno naglasiti vaše jagodice.

Duga i ravna


Duga, stepenasta frizura zaista svima dobro stoji. Ona je ravna sa stepenastim pramenovima na prednjem dijelu koji su duži na leđima te nemaju oštre vrhove. Pored toga, jedna je od najzahvalnijih, bar što se tiče stajlinga: ako ste u žurbi zavežite je u rep, za formalne večernje varijante napravite elegantnu puđu, a za izlazak sa prijateljicama napravite pletenicu.

Stepenasta paž frizura


Ovaj klasični stil idealan je izbor za žene koje žele da izgledaju seksipilno, a da ne moraju previše vremena ulagati u njegovo održavanje. Skoro svim oblicima lica i teksturama kose paž frizura dobro stoji. Ipak, ukoliko imate okruglo lice, bolje će vam pristajati lob (duža paž frizura).

Kosa do ramena


Klasična frizura dužine do ramena uvijek je u trendu. Lagana je za održavanje te ima bezbroj opcija za stajling. Ona vam omogućava da ozbiljniju dnevnu varijantu, kao što je rep, transformišete u zavodljivu večernju frizuru, kao što su blage lokne. Ova frizura pristaje svim oblicima lica, ali nije baš najpoželjnija ako imate rijetku i tanku kosu.

Duga i talasasta


Čuli ste vjerovatno da dugu kosu ne bi trebalo nositi nakon određenih godina. Međutim, to je tako pogrešna konstatacija. Duga i talasasta frizura funkcioniše zbog oblika njenih prednjih stepenasto ošišanih pramenova koji otvaraju lice i stvaraju volumen. Kako bi duga kosa uvijek izgledala odlično, najbolje je da upražnjavate tretman duboke regeneracije jednom sedmično. Što je kosa duža to su i veće šanse od oštećenja.

Autor: minimagazin.info