20 prekrasnih zimskih kombinacija

Ako je zima, to ne znači da ne možemo izgledati lijepo i moderno, a da nam ujedno bude dovoljno toplo i udobno. Kako biste to i postigle, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Koža


Komadi garderobe od kože veoma su popularni, bez obzira na sezone. Jakne, suknje, pantalone, helanke – sve je jako moderno i idealno za tako mnogo prilika. Naravno, helanke od vještačke kože su među najmodernijima tokom hladnih zimskih dana, a odlične su za kombinovanje sa mnogobrojnim komadima garderobe.

Sve je u detaljima


Da budemo iskreni: postoji tako mnogo kombinacija koje mogu izgledati pomalo bezlično, ali nema potrebe “očajavati”. Jedan od najboljih načina da osvježite cjelokupni stajling, ali i da ga učinite mnogo upečatljivijim, jeste da birate modne detalje koji će napraviti tu potrebnu razliku. Primjera radi, ukoliko volite crno, jedan od najboljih načina da takvu kombinaciju osvježite jeste da birate upečatjivi detalj, a torba svijetlih nijansi samo je jedna od opcija.

Opušteno, a privlačno


Koliko puta ste pokušali da izgledate veoma privlačno tokom hladnih zimskih dana, ali vam je ujedno bio cilj i da imate opušten stajling? Vjerovatno dosta često. Ukoliko vam je zaista cilj da to postignete, nije vam potrebno mnogo detalja niti previše odjeće. Bijele farmerice odlične su za ovakve prilike, a ostatak kombinacije prilagođavajte baš njima.

Toplo, toplije…


Te divne čizme preko koljena… Tako popularne i moderne, a veoma funkcionalne i poželjne u gotovo svim prilikama. Posebno su odlične ukoliko volite uže pantalone ili kožne helanke, ali nećete pogriješiti ni ako ih kombinujete sa mini suknjom ili mini haljinom.

Kaput i farmerice


Veoma zgodna kombinacija za hladne zimske dane, a ujedno i jedna od najjednostavnijih i najpopularnijih. Bez obzira na modele kaputa i farmerica, ovo je jedna od onih kombinacija koju možete nositi u svim neobaveznim prilikama.

Uske farmerice


One su, vjerovatno, jedan od najpopularnijih modela uvijek poželjnih farmerica, a veoma su dobre i za zimsku sezonu. Štaviše, možete ih kombinovati sa svim modelima obuće (ali i odjeće) te ćete sigurno izgledati odlično.

Predimenzionirani džemper


Predimenzionirani komadi odjeće jedan su od većih i popularnijih trendova unazad par zimskih sezona, bilo da se radi o džemperima, jaknama, šalovima ili pak kaputima. Prilično su jednostavni za kombinovanje, a mogu se upariti sa skoro pa svim drugim komadima garderobe.

Midi kaput


Možemo mi pričati šta želimo, ali tokom hladnih zimskih dana, najbolji komad garderobe definitivno je kaput. On je garancija da će vam biti uvijek ugodno i dovoljno toplo, a klasični midi kaput samo je jedan od modela koji su i više nego idealni za zimsku sezonu.

Kaput na preklop


Ukoliko vam je pak cilj da vaš stajling bude zanimljiviji, a i dalje ne želite da se odreknete toplog kaputa, onda birajte kaput na preklop. Što se tiče dužine, najbolje je da je prilagođavate svojim ličnim preferencijama, a što se tiče kombinacija sa ovim modelom kaputa – odličan je dodatak pantalonama, farmericama i dužim suknjama.

Suknja


Suknja je oduvijek bila (i ostala) tako ženstven i privlačan komad garderobe, a koji se može nositi u svim prilikama (ovdje je samo potrebno obratiti pažnju na model i dužinu suknje, jer sigurno nećete – primjera radi – mini suknju nositi u formalnim situacijama).

Kratka jakna


Jakna je sigurno jedan od najpotrebnijih komada garderobe tokom hladnih zimskih dana, a jedan od veoma popupularnih modela je kratka pufer jakna. Naravno, ukoliko vam je cilj da dodatno začinite stajling i učinite ga upečatljivijim, crvena jakna odličan je izbor.

Crno i crveno


Kao što smo već napomenuli, sigurno jedan od najboljih načina da osvježite monotonu kombinaciju jeste da joj dodate male modne detalje koji su u nekoj od živahnijih boja. Međutim, ne morate se ograničavati samo na detalje – to uvijek može biti i komad garderobe koji je funkcionalan, ali veoma efektan.

Ležerno


Sigurno postoje i oni zimski dani kada vam je cilj da izgledate ležerno i opušteno. To možete postići na više načina, a kožne helanke u kombinaciji sa duksericom uvijek su odlična opcija. Dodajte patike ili bajkerice i kombinaciju učinite još modernijom pomoću bunde sa životinjskim krznom.

Pleteni šal


Veoma često, šal je jedan od najpotrebnijih, ali istovremeno i najupečatljivih modnih dodataka. On vam pomaže da se osjećate veoma ugodno tokom hladnih zimskih dana, a što se tiče samih “modela”, ovdje su opcije zaista mnogobrojne. Predimenzionirani šal definitivno je jedan od najpopularnijih, ali i najefektnijih kada su u pitanju niske temperature.

Pola po pola po…


Naravno da ne morate da se odlučite za samo jednu boju (mada i to možete ukoliko vam je cilj da postignete monohromatski stil). Ono što je sigurno jeste da ćete dobiti veoma zanimljiv stajling ukoliko se odlučite da pola kombinacije bude u jednoj, a pola u drugoj boji. Naravno, u ovom slučaju najbolje je kombinovati neutralne nijanse, ali nećete pogriješiti ni ako kombinujete jednu neutralnu nijansu sa nekom toplijom i svjetlijom.

Slojevito


Zimski dani često mogu biti veoma nemilosrdni, a jedan od najboljih načina da vam tokom takvih dana bude dovoljno toplo i ugodno jeste da se oblačite slojevito. To je veoma lako postići, samo obratite pažnju da ne izgledate natrpano.

Uvijek upečatljivo


Zimska sezona jedan je od najboljih perioda da se i malo “poigrate” sa svakodnevnim modnim stilom. Jedan od veoma zanimljivih načina da to uradite jeste da birate komade garderobe koji su upečatljivi, a koje ne možete vidjeti svakodnevno. Ipak, birajte pažljivo, jer taj komad odjeće ćete nositi tokom cijele sezone (a možda i par sljedećih zima). Kaput je samo jedna od zanimljivih opcija.

Klasična elegancija


Klasični i elegantni stajling može se postići na više načina, a jedan od njih je i da kombinujete klasične boje (naravno, potrebno je obratiti pažnju i na komade garderobe koje ćete uvrstiti u kombinaciju). Sa kombinacijom sive i crne nikada ne možete pogriješiti, a dodatno je istaknite pomoću još jedne klasične i neutralne nijanse, kao što je bijela.

Elegantno, a opušteno


I ovo je jedan od stilova kojem prilično često stremimo, a najbolje od svega je što ga nije teško postići. Malo ležernije pantalone možete kombinovati sa, uvijek popularnom, rolkom, a kombinaciju upotpunite pomoću kaputa u vojničkom stilu. Kombinacija koja je idealna za formalne, ali i za opuštene prilike.

Džemper


Sa tako mnogo modela koji su u ponudi svake zime, ponekad je prilično teško odlučiti koji možete nositi u svim prilikama. Ruku na srce, opcije su zaista mnogobrojne, a ukoliko imate tendenciju da nosite uske pantalone ili helanke, onda je jedna od najboljih opcija dugi džemper.

Autor: minimagazin.info