20 fenomenalnih zimskih kombinacija sa gležnjericama

Ultra popularne i veoma moderne, gležnjerice su obuća koju veoma rado nosimo tokom svih sezona pa tako i tokom zime. One su zaista fenomenalne, jer se mogu kombinovati sa svim drugim komadima garderobe, a postoji tako mnogo modela da svaka žena može naći par koji joj savršeno pristaje. Evo kako da ih kombinujete ove zime.

Klasične pantalone


Klasične crne pantalone komad su garderobe koji odlično pristaje svakoj ženi, a postoji i model za svaku figuru. Za njih se može reći i da su univerzalni komad odjeće, a veoma lako ćete ih iskombinovati sa košuljama (skoro pa svim modelima) i bluzama. Naravno, one se odlično slažu i sa elegantnim gležnjericama.

Uske farmerice


Ovaj model farmerica već je duže vrijeme veoma popularan, a čini se da njihova popularnost neće splasnuti ni u narednih nekoliko sezona. Možete ih nositi u svim prilikama, ali i kombinovati i sa gležnjericama (jednako dobro ćete uraditi ukoliko se odlučite i za čizme ili patike).

Fantastična poslovna kombinacija


Gležnjerice možete nositi u svim prilikama pa i na posao. Kada je riječ o poslovnim kombinacijama, dodajte ih uvijek poželjnoj suknji olovka kroja i majci sa rol kragnom. Kombinaciju završite dodavanjem elegantnog kaputa.

Šiljati vrh


Veoma često ćete naići na modele gležnjerica sa šiljatim vrhom, a u najvećem broju slučajeva one su na štiklu. Pa, ako volite štikle, onda su ovo gležnjerice baš za vas. Odlične su za kombinovanje sa farmericama, ali se jednako dobro slažu i sa suknjama i haljinama.

Pliš


Možda pomalo i nesvakidašnje, ali i gležnjerice od pliša veoma su popularne. Doduše, za pliš vrijedi da ga volite ili mrzite, a ako je ovo prvo u pitanju, potrebno je napomenuti da ovaj model i nije baš jedan od najboljih za vlažno vrijeme – više je za suhu zimu.

Smeđe su zakon


Smeđe gležnjerice uvijek su dobar izbor, jer su veoma zgodne za kombinovanje sa svim drugim bojama. Naravno, ovdje je potrebno obratiti pažnju na sam model, ali sa klasičnim sigurno nikada nećete pogriješiti, jer se veoma dobro mogu iskombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe.

Korkodilska koža


Ovaj dezen (da, mogli bismo reći da je u suštini riječ o dezenu) često se povezuje sa glamurom, a mi sigurno nećemo propustiti priliku da ga uvrstimo u svakodnevni stajling tokom zimske sezone. Jedan od najlakših načina da to uradite jeste da birate gležnjerice (ili neki drugi model obuće) koji je ukrašen pomenutim dezenom odnosno koji ima efekat krokodilske kože.

Ukrasni detalj


Naravno, uvijek ćete naići i na gležnjerice koje privlače pažnju više od drugih, a jedan od takvih modela je i ovaj sa ukrasnim detaljem sa strana. Zaista ih lako možete ukomponovati u svakodnevni stajling, a upravo ovaj ukrasni detalj može cijelu kombinaciju učiniti zanimljivijom.

Klasično opuštena


Klasično ležerni način oblačenja veoma lako je postići. Dakle, dobre stare farmerice kombinujte sa majicom i džemperom, obujte gležnjerice na štiklu i dodajte kaputić. Na kraju, dodajte i šešir da biste upotpunili kombinaciju.

Gležnjerice i helanke


Da, dobro ste počitale. Ovo je tako dobra kombinacija za hladne zimske dane, jer je riječ o kožnim helankama (zapravo, u najvećem broju slučajeva o vještačkoj koži) koje neodoljivo podsjećaju na kožne pantalone, a istovremeno se odlično slažu sa gležnjericama.

Suknja olovka kroja


Često ćete čuti da za nju kažu kako je i najelegantnija suknja na svijetu, a ono što je dobro jeste da je možete nositi u svim prilikama. Suknja olovka kroja uopšte nije teška za kombinovanje, a ukoliko birate model sa visokim strukom onda vam ona može pomoći da vizuelno izgledate viši. Da bi taj efekat bio još bolji, kombinujte je sa gležnjericama sa šiljatim vrhom.

Sve je do šava


Farmerice koje nemaju šav na nogavicama (da, izgledaju kao da su šavovi odsječeni) prilično su popularan i veoma moderan model, a odlično se slažu sa gležnjericama. Ipak, imajte na umu da one ne odgovaraju baš svakoj visini, ali i tu se možete poslužiti malim trikom: birajte one sa visokim strukom i problem je riješen.

Elegancija


Postoji tako mnogo prilika u kojima je potrebno da budete veoma elegantne, a to se veoma lako može postići kombinovanjem odgovarajućih komada garderobe. Tamne pantalone kombinujte sa, uvijek popularnom, rolkom i gležnjericama. Dodajte midi kaput i spremne ste za nove radne pobjede.

Moto jakna


Moto jakna je sigurno i jedan od najpopularnijih modela kožnih jakni (bilo da se radi o koži i antilopu), a veoma je svestran komad garderobe. Ako birate moto jaknu ove sezone, onda je odlična ideja da to bude šerling jakna te da je, između ostalog, kombinujete i sa gležnjericama.

Životinjski dezen


Bez pretjeranog filozofiranja: ovo je dezen koji svaku kombinaciju može podići na jedan viši nivo. Naravno, bitno je znati kako ga kombinovati – najbolje je da se držite pravila da u sklopu jedne kombinacije nosite samo jedan komad garderobe ili asesoar sa životinjskim dezenom te da ostatak kombinacije ne bude dezeniran. Da, toliko je jednostavno.

Klasični kaput


Ukoliko ste odlučili da nosite klasični kaput i farmerice, onda ste odabrali veoma popularnu zimsku kombinaciju. A, ako još na sve to dodate i gležnjerice, izgledaćete veoma moderno.

Iscijepane farmerice


Eh, vječna nedoumica: da li iscijepane farmerice nose samo tinejdžerke i mlađe djevojke ili ih mogu nositi i žene koje su u, recimo, tridesetim godinama? Znate kako? Ako ih volite i dobro ih iskombinujete, godine su ovdje nebitne. Sigurno nikada nećete birati pretjerano iscijepane farmerice, ali one koje otkrivaju tek malo kože sasvim su u redu. I super idu sa gležnjericama.

Štikla, štikla…


Gležnjerice na štiklu možda i ne možete nositi tokom snježnih dana, ali u svim drugim prilikama su i više nego poželjne. Veoma jednostavne za kombinovanje, bilo da se radi o farmericama, haljinama ili suknjama. Zaista, opcije su i više nego dobre.

A kaišići?


Veoma zanimljiv model koji je idealan za kombinovanje sa kožnim jaknama, ali i raznim modelima jakni od krzna, gležnjerice sa kaišićima svakako će privući pažnju. Odlične su za sve neobavezne varijante, a možete ih veoma lako kombinovati sa farmericama.

Urbani stil


Tokom hladnih i vjetrovitih dana, duga jakna je i više nego poželjna. Upravo ona može biti završni (i prijeko potrebni i poželjni) pečat kombinacije koja se sastoji od kožnih helanki, džempera i gležnerica. Totalno moderno i veoma urbano te odlično za sve neformalne prilike.

Autor: minimagazin.info