20 fantastičnih proljetnih kombinacija za žene u četrdesetima

Ukoliko ste u fenomenalnim četrdesetima, a cilj vam je da i ove proljetne sezone imate moderan i privlačan stajling, donosimo vam dvadeset fantastičnih ideja.

Palazzo pantalone


Udobne, moderne i odlične za sve prilike, palazzo pantalone komad su garderobe koji veoma rado nosimo tokom proljetne sezone. U zavisnosti od boje i modela, ovo su pantalone koje veoma dobro možete iskombinovati sa mnogobrojim komadima garderobe i dobiti veoma upečatljiv stajling.

Baloner


Uvijek ćemo ga rado uvrsiti u svakodnevni stajling tokom proljetne sezone (ali i tokom jeseni), jer ovaj klasični kišni mantil često je “šlag na tortu” kada je u pitanju elegantni stajling. Štaviše, neki idu tako daleko pa obično kažu kako je ovo komad garderobe koji nose žene koje imaju stila, a bilo kako bilo – sigurno ćemo ga rado nositi tokom nešto svježijih proljetnih dana.

Plisirana suknja


Već više sezona ponovo je popularna i jednostavno ne možemo da joj odolimo. Ovaj fantastični retro komad garderobe ponovo nose žene svih generacija, a veoma je svestran i poželjan u gotovo svim prilikama, posebno kada birate modele čija dužina seže do pola lista.

Blejzer i farmerice


Ako postoji proljetna kombinacija koja nosi epitet najpopularnije, onda je to ova – blejzer i farmerice. Zašto? Zato što je riječ o kombinaciji koja je odlična za sve neformalne prilike (doduše, ako birate klasične, tamne farmerice, ovo je kombinacija koju biste mogli nositi i na posao), a veoma je udobna i moderna.

Kožna jakna


Tako odličan komad garderobe koji vam može pomoći da dobijete veoma moderno i upečatljivo modno izdanje, kožnu jaknu nećemo zaobići ni ovog proljeća. Ono što je sigurno jeste da vam ona može pomoći i da, između ostalog, svaku kombinaciju podignete na jedan viši nivo.

Bijela majica


Nikada, ali nikada nemojte potcijeniti običnu bijelu majicu. Nije uopšte bitno da li je riječ o onoj koja košta basnoslovno mnogo ili ste za nju izdvojile tako malo da je to smiješno – bitno je to da je ona poput slikarskog platna i da se može uklopiti u bilo koji stajling. Kako ovog proljeća, tako i svakog sljedećeg.

Suknja olovka kroja


Najelegantnija suknja na svijetu, odnosno suknja olovka kroja, postala je i obavezni poslovni komad garderobe, ali ne morate je nositi samo u tim prilikama. Ona odgovara svakoj ženi (ovdje pogledajte koja je kao stvorena za vašu figuru), a tako se dobro može iskominovati sa raznim modelima majica, bluza i košulja. Zaista je fantastična!

Odijelo


Svaka žena bi trebala da ima bar jedno, bilo da obavlja kancelarijski posao ili ne. Zašto? Iz jednostavnog razloga što pantalone od odijela i pripadajući blejzer možete nositi i odvojeno i dobiti mnoštvo zanimljivih kombinacija. Naravno, pomenuti duo rado nosimo i skupa, a za moderniji stajling možete dodati i upečatljivi kaiš.

Prava poslovna


Kao što rekosmo, suknja olovka kroja postala je neizostavni dio poslovne garderobe, a odlično je možete iskombinovati sa košuljama i bluzama. S druge strane, mekani džemper u kombinaciji s pomenutom suknjom obezbijediće vam veoma udobno modno izdanje, posebno tokom svježih proljetnih dana.

Opušteno za sve prilike


Patike su model obuće koji najčešće nosimo u neformalnim kombinacijama, ali nećete pogriješiti ni ako ih dodate određenim modelima haljina, jer možete dobiti veoma moderno i urbano modno izdanje. Stajling završite tako što ćete dodati moto jaknu, bilo da je riječ o modelu od kože ili nekog drugog materijala i dobijate opuštenu kombinaciju koja odgovara gotovo svim prilikama.

Košulja i farmerice


Košulja je komad garderobe koji se tako lako dobro kombinuje sa (bukvalno) svim drugim komadima garderobe, bilo da je riječ o onima koje nosite u formalnim ili neformalnim prigodama. Kada je riječ o ovom drugom, košulja i farmerice uvijek su pun pogodak – dodajte štikle i (po potrebi) jaknu i dobićete sasvim jednostavnu, a opet veoma modernu i poželjnu kombinaciju.

Urbana elegancija


Urbani stajling možete postići na više načina, a tokom ove proljetne sezone neka to bude na način da suknji (najbolje onoj čija dužina seže do pola lista) dodate bijele patike, bilo da su u pitanju klasične ili Converse. Kombinaciji možete dodati i bijelu košulju, a po potrebi ovdje će se odlično uklopiti i blejzer, teksas jakna ili pak baloner.

Lažna rolka


Rolka je čest gost proljetnog stajlinga, posebno kada su u pitanju nešto svježiji dani, a možete pronaći više modela ovog vanvremenskog klasika koji možete uvrstiti u svakodnevni stajling. Model sa labavom kragnom posebno je omiljen ženama koje ne vole klasičnu rol kragnu, a ujedno je veoma popularan i moderan.

Neka vas svi primijete


Ponekad je potreban samo jedan mali detalj kako biste od sasvim obične kombinacije dobile odličnu. A ako ćemo se već držati toga, onda ćemo naglasiti kako vas crvena boja uvijek može dovesti u centar pažnje. To ne mora uvijek biti komad garderobe (mada nemamo ništa protiv crvene haljine) – određeni aksesosari odradiće jednako dobar posao. A crvena torba svakako je jedan od njih – sasvim dovoljno upečatljiva da vas odmah svi primijete.

Savršeno ženstveno


Postoji tako mnogo boja koje su neodoljivo privlačne i ženstvene, a tokom proljetne sezone u prvi plan nam dolazi i najženstvenija od njih – puder ružičasta. Tako nježna i privlačna, pomoći će vam da dobijete veoma ženstveno modno izdanje, posebno ako se odlučite za haljinu ili bluzu u ovoj prekrasnoj boji.

Pantalone sa visokim strukom


Određeni komadi garderobe mogu vam pomoći da vizuelno izgledate više pa čak i vitkije i to je nepobitna činjenica. Pantalone sa visokim strukom svakako su jedan od njih pa ćemo ih veoma rado uvrstiti u svoj stajling i ove proljetne sezone.

Popularna boja


Ona je privlačna, ona je vedra, ona je tako poželjna tokom proljetne sezone – ona je žuta boja. Zaista, ovo je jedna od onih boja koje vam mogu popraviti i najtmurniji dan, a nemojte propustiti da je i ovog proljeća uvrstite u svoj stajling, bilo da birate komade garderobe ili aksesoare u žutoj boji.

Crno i bijelo


Sigurno postoje dani kada jednostavno ne znate šta da obučete odnosno koje boje da kombinujete, a u takvim situacijama uvijek je dobro okrenuti se kombinaciji crne i bijele. Uvijek poželjna i moderna, ova kombinacija boja odlična je opcija u mnogobrojim prilikama, a ono što možete uraditi da biste kombinaciju učinile još upečatljivijom jeste da dodate par aksesoara u nekoj od vatrenih nijansi.

Bijele farmerice


Od početka proljeća pa sve tamo negdje do kasne jeseni, bijele farmerice su komad garderobe koji veoma rado nosimo u mnogobrojnim prilikama. A to je i sasvim razumljivo, imajući u vidu kako je riječ o komadu garderobe koji vam može osvježiti cjelokupni stajling, a ujedno ih odlično možete iskombinovati sa svim drugim bojama.

Kolor bloking


Kombinovanje kontrastnih boja ili kolor bloking trend modni je izričaj koji je popularan unazad par sezona, a može vam pomoći da dobijete veoma moderne i živopisne kombinacije. Ali, ukoliko niste baš vične kombinovanju kontrastnih boja, uvijek se možete držati palete sličnih nijansi te kombinaciji dodati samo jednu boju iz suprotnog spektra. U ovom konkretnom slučaju to su štikle u puder ružičastoj boji.

Autor: minimagazin.info